8 февраля 2014 г.

Про прийняття національного стандарту «Правила визначення вартості проектно-вишукувальних робіт та експертизи проектної документації на будівництво».

На виконання положень Законів України «Про будівельні норми» та «Про стандартизацію» наказом Мінрегіону від 08.08.2013 № 374 прийнято національний стандарт ДСТУ Б Д.1.1-7:2013 «Правила визначення вартості проектно-вишукувальних робіт та експертизи проектної документації на будівництво». Цей стандарт розроблено на заміну ДБН Д.1.1-7-2000 «Правила визначення вартості проектно-вишукувальних робіт для будівництва, що здійснюється на території України». 
Положення зазначеного ДСТУ направлені на достовірне визначення вартості проектно-вишукувальних робіт на всіх стадіях розроблення проектної документації, прозорість та спрощення механізму обчислення вартості розроблення проектної документації для об’єктів виробничого та невиробничого призначення, надана можливість уточнення бази обчислення вартості проектних робіт по окремих об’єктах громадського призначення. Окремим розділом у національному стандарті визначається вартість експертизи проектної документації. 
Національний стандарт ДСТУ Б Д.1.1-7:2013 «Правила визначення вартості проектно-вишукувальних робіт та експертизи проектної документації на будівництво» набуває чинність з 1 січня 2014 року. 
Супровід національного стандарту ДСТУ Б Д.1.1-7:2013 «Правила визначення вартості проектно-вишукувальних робіт та експертизи проектної документації на будівництво» доручено технічному комітету ТК 311 «Ціноутворення та кошторисне нормування у будівництві» (ПК1 «Ціноутворення у будівництві»).