15 мая 2014 г.

Списки недобросовісних забудовників та проблемних житлових об’єктів

За даними Асоціації допомоги постраждалим інвесторам та зверненнями груп постраждалих громадян складено список недобросовісних забудовників та проблемних об’єктів житлового будівництва. До переліку увійшли компанії, які найбільш тривалий строк не виконують свої зобов’язання перед інвесторами та житлові комплекси з найвищим рівнем проблемності. Списки були оприлюднені на круглому столі «Як захиститись від афер у будівництві», організованому КБУ, за участі Асоціації, представників державної влади та будівельного ринку України. 
«В Україні існує 4,2 тис недобудованих житлових об'єктів. Ми вважаємо, що громадяни обов’язково повинні володіти інформацією, які інвестиції можуть бути ризикованими та, які компанії є ненадійними. Складання так званих «чорних списків» дає змогу не тільки знати поіменно компанії та недобудовані об’єкти, а й причини, чому будівництво було припинено. Конфедерація ретельно вивчає ситуацію, і ділиться результатами своєї роботи з громадськістю», - сказав Президент КБУ Лев Парцхаладзе.
Відтак, у списку недобросовісних компаній опинилося 62 компанії, а у списку проблемних об’єктів – 61 житловий комплекс. Аналізувалися дані по всій території України, проте переважна більшість проблемних об’єктів розміщена у Києві. 
Для вирішення питання недобудов в Україні Конфедерація пропонує низку заходів, серед яких зміни до законодавства та складання «білих рейтингів» надійності житлових об’єктів. 

Інформація про КБУ.  
Конфедерація будівельників України створена в 2011 році і об’єднує більш ніж 700 будівельних компаній і профільних об’єднань. Місія КБУ – сприяти поліпшенню інвестиційного клімату і розвитку будівельної галузі в Україні, захищати інтереси будівельників та галузі. Мета КБУ – стати рівноправним партнером Державних інституцій та органів місцевого самоврядування в питаннях розвитку будівельної галузі України і бути представником будівельників та інвесторів на ринку України задля представлення і захисту їх інтересів.