24 августа 2013 г.

Прийнято національний стандарт «Правила визначення вартості проектно-вишукувальних робіт та експертизи проектної документації на будівництво».

На виконання Законів України «Про будівельні норми» та «Про стандартизацію» наказом Мінрегіону від 08.08.2013 №374 прийнято національний стандарт ДСТУ Б Д.1.1-7:2013 «Правила визначення вартості проектно-вишукувальних робіт та експертизи проектної документації на будівництво».
Застосування положень  зазначеного ДСТУ дозволяє достовірно визначати вартість  проектно-вишукувальних робіт на всіх стадіях розроблення проектної документації, забезпечує прозорість та спрощення механізму обчислення вартості розроблення проектної документації для об’єктів виробничого та невиробничого призначення. Окремим розділом у національному стандарті передбачено визначення вартості експертизи проектної документації.
Національний стандарт набуває чинності  з 1 січня 2014 року.  Його  супровід доручено технічному комітету ТК 311 «Ціноутворення та кошторисне нормування у будівництві» (ПК1 «Ціноутворення у будівництві»).
Прес-служба Мінрегіону України
15.08.2013